maanantai 1. huhtikuuta 2013

Takki vihdoinkin valmis

Eilen illalla vihdoinkin sain valmiiksi tytön takin, joka on ollut keskeneräisenä useamman kuukauden. Varmaan jo joulukuulla kankaat leikkelin. Helmikuussa laneilla sain aika paljon tehtyä, mutta silloin tyssäs homma siihen kun olin ottanut väärän vetoketjun mukaan. Eilen sitten vihdoin sain jatkettua ompelusta ja vetoketjun ompelin ja purin kolmesti. Neljännellä yrittämällä sitten onnistui, kun laitoin uudet tukikankaat alle. Siinä sitten iltavierähtikin. Tänään sitten pääsi sovittamaan takkia tytölle ja hyvältä näyttää.
Kaavana käytin takissa OB 6/2012 Lintunen velourtakin ohjetta. Muutoksia en kaavaan tehnyt. Päällinen siis velouria, joka hankittu Saksasta Michasilta. Sisäpuolella bambi puuvillaa, joka myös Michasilta. Välissä ohut vanu lämmikkeenä. Pituutta ja leveyttä takissa on runsaasti. Käyttäjä on n. 81cm pitkä ja takki tehty 80cm koossa. Hihat on aika naftit mutta eiköhän tuota tule käytettyä kuitenkin.
Tässä näkyy takki takaa. Kivasti rypyttyy tuo helma kun vuori on pienempi kuin päällinen. Hupun reunassa ja hihansuissa on kuminauhat.
Sitten vielä ilman tyttöä otettu kuva. Tässä kuvassa näkyy tuo sisäpuolen kangaskin. Tuulilista on myös samasta kankaasta.

Nyt sitten ois alettava keskittymään kesävaatteisiin. Tytön kummitädin tytölle tekemä lahja ois myös blogattava joku päivä. Paljon on myös mennyt vaatetta suoraan käyttöön niin ettei ole tullut ees kuvattua.