maanantai 29. heinäkuuta 2013

Viimeiset kesävaatteet tälle kesälle

Jokohan nyt ois kaikki kesävaatteet ommeltu tälle kesälle. Toivottavasti. Onneksi tuo sää lämpeni taas ja voi ulkona olla t-paita päällä. Tyttö sai pari t-paitaa ja kesäyökkäriä sekä itselle valmistunut tissistunika alkukuusta. Täytyis itelle koittaa lisää paitoja tehä. Vaatekaappi kaipaa uudistusta. Yhteen paitaan sain kankaat leikattuakin. Nyt vaan ois ommeltava se kasaan ja katsottava tarviiko mitä muutoksia tehä. Tehtävä sitten sillä kaavalla useampi paita jos hyväksi totean sen.


Nämä t-paidat odottivat kauan puolivalmiina mutta vihdoin valmiita ja käytössäkin jo olleet. Molemmat kankaat olen ostanut Fb:n kangashamstereista talvella. Kaava on jostain vanhemmasta OB:sta koossa 80cm. Helmaan ja hihoihin taisin lisätä vähän pituutta lisää.


Tytölle tein kesäksi yökkäreitä OB 3/2013 Soma bodyn kaavalla koossa 86cm. Ekan tein jo toukokuulla, mutta siitä ei taida olla kuvaa edes otettuna. Näihin kahteen on suurennettu hieman kaula-aukkoa kun vaikutti meiän neidille aika tiukalta ensimmäisen bodyn kaula-auko. Nämä ovat jo ihan sopivat. Mukavan vilpoisat kesäöihin, kun ei tuota meiän neitiä uskalla pelkällä vaipalla nukkumaan laittaa, kun saattaa riisua vaipan pois ja sitten olisi sänky märkänä. Lammas trikoo on muistaakseni Myllymuksuilta ja tähdet Michasin salaisesta paketista. Näitä ajattelin ensi kesäksi tehdä nyt syksyllä syntyvälle vauvalle. Tosin taidan niihin laittaa nepparit toiselle olalle niin on helpompi pukea.


Tässä itelle tissitunika. Helmaa pidennetty ja yläosaa aavistus levennetty, samoin hihoja. Kaula-aukkoakin taisin aavistuksen muokata alkuperäisestä kaavasta. Tämän kaava on siis alunperin piirretty Me&I:n tunikasta ja Fb:n Ompeluelämää ryhmästä olen tähän kaavan saanut. Kangas Fb:n kangashamstereista. Kiva kangas, joka pitkään odottanut vaatteeksi pääsyä. Tämä käy sitten ensi kesänäkin kun ei mahaa enää ole ja helppo imettääkin tämä päällä. Tällä kaavalla ois pitkähihaisena koitettava itelle paitoja/tunikoita tehdä talveksi.

lauantai 20. heinäkuuta 2013

Heinähaasteeseen

Oon saanut hieman ommeltuakin jotain. Paljon kankaita odottaa vaatteeksi pääsyä ja niitä ois koitettava leikellä ja ommella vielä kun kykenen ja aikaa on. Syksyllä se voi olla toisin toisen pienokaisen synnyttyä.

Tytölle on tullut vaatetta tehtyä enemmänkin. Itselle vain yksi tissis valmistunut vaikka kaappi kaipais lisää vaatetta myös itselle. Jos sitä siirtyis seuraavaksi tekemään itselle vaatteita niin kangastakin kuluis kerralla enemmän. Pari synttärilahjaakin ois ommeltava. Toinen huomiselle ja toinen ois oltava valmis viikon päästä.


Tyttö sai koossa 86cm mekon itselleen talveksi. Alkuperäinen kaava on OB 1/2011 paidasta. Tuosta kaavasta olen muokannut jo aiemmin tunikan jolla olen tehnyt tunikoita, jotka esitelty aiemmin täällä jo. Nyt sitten vielä pidensin ja vähän kavensin helmaa tuosta tunikakaavasta. Alkuperäisessä kaavassa hihoissa ja pääntiellä on kaksinkertaiset resorit. Hihoja pidensin tähän ja tein kanttaukset hihansuihin ja pääntielle. Jossain vaiheessa ompelua tästä tuli yöpaita fiilis mutta päiväkäyttöön tämä kuitenkin jää. Kangas muistaakseni Royal tuotteelta.


Tyttö sai myös toisen mekon/tunikan. Tämä on tehty koossa 92cm ja kaavana OB 4/2014 tunikamekon kaava. Meinasin eka pienentää kaavaa, mutta kun löyty niin kiva kangas tähän niin en alkanut kaavaa pienentelemään. Kasvaahan tuo tyttö vielä. Norsu kangas on Fb:n kangashamstereista ja pallokangas jostain nettikaupasta. Tykkään tästä mallista tosi paljon. Tällä kaavalla tulossa myös synttärilahja kavereitten 5vee tytölle kun huomenna ollaan menossa synttärijuhliin.






Muutamat leggaritkin on syntynyt. Vasemman reunan kahdet leggingsit on tehty koossa 86cm tytölle ja oikealla vihreät on 68cm ja siniset 62cm koossa tulevalle vauvalle. Sainpahan kaksi kangasta kulutettua kerralla. Jäi vaan pieniä palasia jäljelle molemmista kankaista. Nuo sini-pallolliset käy hyvin tuon sinisen lintumekon kanssa myös.

Kangasta kulunut tähän mennessä noin 5metriä. Tosin lisää on tullut 18metriä tällä kuulla. Lisää ois siis alettava kuluttamaan. Muutama metri ois leikattunakin kun vaan sais ommeltua. Nyt kyllä ainakin huominen synttärilahja ommeltava valmiiksi asti.



maanantai 1. heinäkuuta 2013

Pikkumiehelle pikkuruista ja heinäkuun haastee

Veljeni perheeseen syntyi reilu kuukausi takaperin pikkuinen poika. Täytyihän pikkumiehelle tehdä jotain, kun ensimmäiselle vierailulle mentiin. Nämä siis ovat jo valmistuneet kolmisen viikkoa sitten kiireessä. Olimme eka reissussa ja sitten evakossa anopin luona ja kävimme vain päiväseltään kotona siivoilemassa enimpiä sotkuja. Meillä siis pesuhuone menossa ja vielä jatkuu kosteusvaurion kuivattelu.

Lahjaksi pikkumies sai bodyn ja housut. Molemmat on tehty koossa 62cm. Onpahan hieman kasvunvaraa, kun nuo pienet tuppaavat kasvamaan aika nopeasti alkuaikoina. 


Tässä nyt body ja housut settinä. Body tehty Happy Squirrel kaavalla OB 1/2012 lehdestä ja housut samasta lehdessä velour-/trikoohousujen kaavalla joustiksesta. Muutoksena housuissa on lyhennetty vähän vyötäröä ja laitettu kuminauhan tilalle resori. Tykkään itse enemmän pienillä tuosta resorista kuin kuminauhasta vyötäröllä.


Kankaat on pesukarhu Royal tuotteelta ja tähti kangas Saksasta Michasilta salaisesta tullut. Resorit jostain kotimaisesta verkkokaupasta. Housujen joustis on muistaakseni Fabriinasta ja resori samaa kuin bodyssa.

Päätin osallistua Fb:n Saumanvara-ryhmässä heinäkuun haasteeseen, joka on "Ompele, nainen, ompele!" Tarkoitus siis saada ommeltua mahdollisimman paljon ja ostettua kankaita mahdollisimman vähän. Kuvasinkin tuossa aamulla kankaat, jotka ainakin aion tuhota tämän kuukauden aikana. Lisääkin on tulossa. Tänään tuli viimeinen paketti kangashamstereista, mutta Saksan kimpan kankaat on vielä tulematta ja niitä on paljon. Tosin sieltä ainakin osa kankaista on menossa heti käyttöön kun tulevat kun täytyis alkaa tehä tulevalle syysvauvalle vaatetta ja neiti tarvitsee yökkäreitä isommassa koossa. Seuraavaks siis alkaa kaavojen piirtely ja leikkely.



Tässä nyt kankaita n. 9.5metriä ja tänään tuli jo 1metri lisää kangasta kaapin täytteeksi. Tosin sain keskeneräisiä vähän jo eteenpäin taas. Tästä on hyvä jatkaa etiäpäin.

Suurimmasta osasta tulossa vauvalle vaatetta. Alhaalla nuo punertavat kolme kangasta ovat muuttumassa mulle paidoiksi. Yritettävä nyt tsempata ja leikellä ja ommella vaatetta ihan urakalla kun pääasiassa kotona olen tytön kanssa tämän heinäkuun. Muutaman päivän käyn vain töissä.