maanantai 1. heinäkuuta 2013

Pikkumiehelle pikkuruista ja heinäkuun haastee

Veljeni perheeseen syntyi reilu kuukausi takaperin pikkuinen poika. Täytyihän pikkumiehelle tehdä jotain, kun ensimmäiselle vierailulle mentiin. Nämä siis ovat jo valmistuneet kolmisen viikkoa sitten kiireessä. Olimme eka reissussa ja sitten evakossa anopin luona ja kävimme vain päiväseltään kotona siivoilemassa enimpiä sotkuja. Meillä siis pesuhuone menossa ja vielä jatkuu kosteusvaurion kuivattelu.

Lahjaksi pikkumies sai bodyn ja housut. Molemmat on tehty koossa 62cm. Onpahan hieman kasvunvaraa, kun nuo pienet tuppaavat kasvamaan aika nopeasti alkuaikoina. 


Tässä nyt body ja housut settinä. Body tehty Happy Squirrel kaavalla OB 1/2012 lehdestä ja housut samasta lehdessä velour-/trikoohousujen kaavalla joustiksesta. Muutoksena housuissa on lyhennetty vähän vyötäröä ja laitettu kuminauhan tilalle resori. Tykkään itse enemmän pienillä tuosta resorista kuin kuminauhasta vyötäröllä.


Kankaat on pesukarhu Royal tuotteelta ja tähti kangas Saksasta Michasilta salaisesta tullut. Resorit jostain kotimaisesta verkkokaupasta. Housujen joustis on muistaakseni Fabriinasta ja resori samaa kuin bodyssa.

Päätin osallistua Fb:n Saumanvara-ryhmässä heinäkuun haasteeseen, joka on "Ompele, nainen, ompele!" Tarkoitus siis saada ommeltua mahdollisimman paljon ja ostettua kankaita mahdollisimman vähän. Kuvasinkin tuossa aamulla kankaat, jotka ainakin aion tuhota tämän kuukauden aikana. Lisääkin on tulossa. Tänään tuli viimeinen paketti kangashamstereista, mutta Saksan kimpan kankaat on vielä tulematta ja niitä on paljon. Tosin sieltä ainakin osa kankaista on menossa heti käyttöön kun tulevat kun täytyis alkaa tehä tulevalle syysvauvalle vaatetta ja neiti tarvitsee yökkäreitä isommassa koossa. Seuraavaks siis alkaa kaavojen piirtely ja leikkely.Tässä nyt kankaita n. 9.5metriä ja tänään tuli jo 1metri lisää kangasta kaapin täytteeksi. Tosin sain keskeneräisiä vähän jo eteenpäin taas. Tästä on hyvä jatkaa etiäpäin.

Suurimmasta osasta tulossa vauvalle vaatetta. Alhaalla nuo punertavat kolme kangasta ovat muuttumassa mulle paidoiksi. Yritettävä nyt tsempata ja leikellä ja ommella vaatetta ihan urakalla kun pääasiassa kotona olen tytön kanssa tämän heinäkuun. Muutaman päivän käyn vain töissä.
1 kommentti:

  1. Täällä kanssa tavoitteena antaa kanaille huutia, katsotaan miten käy. Ihanasti olet yhdistellyt bodyssä kuoseja.

    VastaaPoista