keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Äidille ja tyttärelle

Sainpa nyt sitten ommeltua uusimmasta Ottobre lehdestä mekot tytölle ja itselleni hieman muunnellen. Itselleni tein tunika pituisena eli helmaa vain lyhensin. Laskokset jätin ompelematta. Nätti tuli ilmankin. Tytön mekkoon tein samallalailla kaula-aukon kuin omaani. Tytön mekon ohje oli puuvillakankaalle ja siinä oli kanssa laskokset edessä. Kuminauharypytykset vain olalla ja kädenteillä. Kavensin tytön mekkoa 6 senttiä edestä ja takaa. Olisi voinut ehkä vielä sentin pari ottaa pois mutta hyvä on noinkin. Pituutta ois voinut vähän lisätä mutta eipä sitä tuon ikäinen vielä tarvii pitkää mekkoa kun konttaa vielä vasta.
 
Haastavaa oli saada tyttö pysymään pystyssä ja paikoillaan hetken. Nyt on sentään alkanu tukea vasten seisomaan niin saa otettua mekoistakin sovituskuvia paremmin. Ohje siis OB 3/2012 Kokeshi Doll mekko koossa 74 cm. Ylös laitoinkin jo tehdyt muutokset. Aattelin tällä kaavalla tehdä omalla tytölle vielä toisenkin mekon ja veljen tytölle myös nimpparilahjaksi mekon. Toivottavasti heille kelpaa.
Lammas trikoo muistaakseni Myllymuksuilta. Tykästyin tähän ja tätä ois lisää saatava. Ehkä myös keltaisena voisin ostaa mutta muut värit ei omaa silmää miellytä.
Tässä sitten oma tunikani tehty OB 3/2012 Jungle Stripes jerseymekon kaavalla koossa 164 cm. Seuraavaan ois suurennettava noita hihoja koska tuntuvat omasta mielestä turhan tiukoilta vaikkeivat siltä näytä yhtään. Helmaa lyhensin reilusti kun eipä noita mekkoja oikein pysty vielä pitämään, kun imetän vielä tyttöä. Tämä kangas on pyöriny kaapissa jo useamman vuoden. Ainakin neljä vuotta jos ei enemmänkin. Kesämekkoa varten ostin tätä reilu pari metriä eli vielä riittää ainakin toiseen samanlaiseen tuota kangasta. Voi kyllä olla etten samalla kaavalla tee toista samasta kankaasta.


Michas Stoffeckelta on tulossa tässä kuukauden sisällä kankaita ja tilasin sieltä ihan itelleni kivoja kankaita niin jos vaikka sais kesäks useammankin tämmöisen paidan tehtyä. Itestä ainakin kiva malli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti