maanantai 29. heinäkuuta 2013

Viimeiset kesävaatteet tälle kesälle

Jokohan nyt ois kaikki kesävaatteet ommeltu tälle kesälle. Toivottavasti. Onneksi tuo sää lämpeni taas ja voi ulkona olla t-paita päällä. Tyttö sai pari t-paitaa ja kesäyökkäriä sekä itselle valmistunut tissistunika alkukuusta. Täytyis itelle koittaa lisää paitoja tehä. Vaatekaappi kaipaa uudistusta. Yhteen paitaan sain kankaat leikattuakin. Nyt vaan ois ommeltava se kasaan ja katsottava tarviiko mitä muutoksia tehä. Tehtävä sitten sillä kaavalla useampi paita jos hyväksi totean sen.


Nämä t-paidat odottivat kauan puolivalmiina mutta vihdoin valmiita ja käytössäkin jo olleet. Molemmat kankaat olen ostanut Fb:n kangashamstereista talvella. Kaava on jostain vanhemmasta OB:sta koossa 80cm. Helmaan ja hihoihin taisin lisätä vähän pituutta lisää.


Tytölle tein kesäksi yökkäreitä OB 3/2013 Soma bodyn kaavalla koossa 86cm. Ekan tein jo toukokuulla, mutta siitä ei taida olla kuvaa edes otettuna. Näihin kahteen on suurennettu hieman kaula-aukkoa kun vaikutti meiän neidille aika tiukalta ensimmäisen bodyn kaula-auko. Nämä ovat jo ihan sopivat. Mukavan vilpoisat kesäöihin, kun ei tuota meiän neitiä uskalla pelkällä vaipalla nukkumaan laittaa, kun saattaa riisua vaipan pois ja sitten olisi sänky märkänä. Lammas trikoo on muistaakseni Myllymuksuilta ja tähdet Michasin salaisesta paketista. Näitä ajattelin ensi kesäksi tehdä nyt syksyllä syntyvälle vauvalle. Tosin taidan niihin laittaa nepparit toiselle olalle niin on helpompi pukea.


Tässä itelle tissitunika. Helmaa pidennetty ja yläosaa aavistus levennetty, samoin hihoja. Kaula-aukkoakin taisin aavistuksen muokata alkuperäisestä kaavasta. Tämän kaava on siis alunperin piirretty Me&I:n tunikasta ja Fb:n Ompeluelämää ryhmästä olen tähän kaavan saanut. Kangas Fb:n kangashamstereista. Kiva kangas, joka pitkään odottanut vaatteeksi pääsyä. Tämä käy sitten ensi kesänäkin kun ei mahaa enää ole ja helppo imettääkin tämä päällä. Tällä kaavalla ois pitkähihaisena koitettava itelle paitoja/tunikoita tehdä talveksi.

1 kommentti: