maanantai 10. syyskuuta 2012

Toinen haalari tytölleTuli hieman taukoa ompeluun ja bloggaamiseen viime kuun lopulla. Meiän neiti ol koko viime kuun kipeenä ja lopulta sitten hengenahdistuksen vuoksi juoduimme sairaalaan ja siellä vierähtikin reilu viikkoa. Kolme päivää tyttö oli tehollakin kun pääs ahdistus niin pahaksi. Jotain virusperäistä kun tulehdusarvot eivät missään vaiheessa nousseet. Aluksi jo epäilivät keuhkokuumetta, vaikka kuumetta ei ollut. Kuvissa onneks keuhkot olivat puhtaat. Astmalääkitys alkoi lopulta tytölle ja niillä mennään eteenpäin nyt sitten.


Viikonloppuna sain sentään vähän ommeltuakin kun mies oli kotosalla ja oli päivälläkin enemmän omaa aikaa. Piti tehdä tytölle isompi haalari syksyksi kun aiemmin tekemäni haalarin lahkeet nous liian ylös koko ajan. Nyt on ainakin tarpeeksi pituutta lahkeissa ja hihoissa.Kaava on siis uusimmasta OB:sta koossa 80cm. Hihoihin lisäsin parin sentin saumanvarat ja lahkeisiin tuli lisä pituutta nelisen senttiä. Tässä on myös vuori fleecestä niin kuin aiemminkin tekemässäni haalarissa. Vetoketju on lyhyempi ja toimii hyvin vuoden vanhalla käytössä. Ei löytynyt pidempää vetoketjua kotoa enkä jaksanut oottaa että oisin tilata lisää. Kangas on Eurokankaasta samettitrikoota. Ihanan pehmoista. Tykkään. Alunperin meinasin tehdä tämänkin trikoosta, mutta kun menin toiseen haalariin ostamaan vuorta Eurokankaasta niin näin tämän siellä ja oli pakko ostaa. Tämä oli alennuksessakin vielä kun kankaassa oli painoväriä raitoina tietyin välein. Hyvin onneks sai aseteltua kaavat niin ettei värivirheitä tullut itse haalariin. Hupun vuorena on Michasin salaisesta tullut tähti trikoo ja vuoren fleece on Kangastukusta. Resoreitten alkuperää en nyt muista. Alunperin meinasin laittaa pinkit resorit, mutta sitä ei ollut tarpeeksi ja tästä turkoosista just sain tehtyä. Oikeastaan kivan näköinen näin. Tässä onnistui vetoketjunkin ompelu paremmin kuin ekassa haalarissa. Purkamaankin jouduin valmista haalaria kun hupun sauma irvisti.

Tässä sitten vielä jo kauan sitten valmistunut Helicopter Fox trikootakki koossa 74cm


Kangas kangashamstereista ja vuori muistaakseni Myllymuksuilta. Reilun kokonen. Vielä hieman iso meiän tytölle joka käyttää suunnilleen 74 senttisiä vaatteita ja pituutta oli reilu kuukaus sitten 73,6cm.


Tässä vielä sovituskuvaa. Kovin on liikkuvainen neiti niin ei kunnon kuvia saa. Jalassa aiemmin valmistuneet velourhousut Michasin kankaasta.

1 kommentti:

  1. Tosi kiva jumpsuit! Taidankin mennä penkomaan omasta kätköstä kankaat jumpsuittia varten :)

    VastaaPoista